Sechestru pe bunurile Iasisting

• Primaria comunei Focuri va pune in urmatoarea perioada sechestru pe bunurile SC Iasisting SRL, inclusiv pe cladirile de pe strada Mitropolit Varlaam • Asta deoarece Primaria Focuri are de recuperat de la Iasisting peste 5 miliarde lei

Aventura recuperarii sumei de 5 miliarde lei vechi pe care Primaria comunei Focuri trebuie sa o primeasca de la SC Iasisting SRL a ajuns pana in faza in care executorii vor pune sechestru pe bunurile firmei patronate de Viorel Blajut. In ciuda tuturor somatiilor de plata, acesta nu vrea sa-si plateasca datoria. Primaria Focuri a castigat in urma cu cateva luni procesul impotriva firmei lui Blajut. Prin sentinta data, firma lui Blajut a fost obligata sa plateasca in intregime suma solicitata, dar SC Iasisting SRL a deschis ulterior mai multe procese, prin care cerea suspendarea executarii. „Am castigat si procesul prin care se cerea suspendarea executarii. Mergem mai departe, trebuie sa ne recuperam banii. Am castigat de luni de zile procesul impotriva SC Iasisting SRL si nu am reusit inca sa ne recuperam banii”, a declarat Vasile Macovei, primarul comunei Focuri.
Desi nu i-au tremurat mainile cand a incasat banii degeaba, Blajut are acum o mare problema in a-i returna. Mai mult, acesta considera ca banii i se cuvin cu titlu gratuit. Pentru recuperarea banilor, executorul judecatoresc a trimis adrese catre toate bancile comerciale din Iasi prin care cerea blocarea conturilor deschise de SC Iasisting SRL. Numai ca toate bancile din Iasi au raspuns fie ca SC Iasisting SRL nu are conturi deschise, fie ca acestea sunt goale. De aceea, Primaria Focuri a cerut instantelor declararea falimentului SC Iasisting SRL. Numai ca la procesul in care s-a judecat cererea de declarare a falimentului, reprezentantii SC Iasisting SRL au spus ca nu este cazul sa se dispuna o asemenea procedura deoarece firma are cu ce sa plateasca. Desi reprezentantii firmei au spus ca au cu ce plati, tot nu si-au achitat datoria. Din acest motiv, in perioada urmatoare executorul va pune sechestru pe bunurile SC Iasisting SRL, inclusiv pe cladirile de pe strada Mitropolit Varlaam.
Reamintim ca in anul 2008 Primaria comunei Focuri a organizat o licitatie pentru achizitionarea unei autoutilitare speciale de pompieri. Bugetul alocat pentru aceasta achizitie a fost de 120.000 euro, iar licitatia a fost adjudecata de SC Iasisting SRL. Licitatia a avut loc in luna decembrie 2008, iar masina trebuia livrata pana la sfarsitul lunii ianuarie 2009. SC Iasisting SRL a prelungit fara motiv cu patru luni termenul pentru livrarea masinii. Cu toate acestea, nu a mai fost in stare sa livreze masina promisa, desi incasase doua rate in avans, in total circa 60.000 euro. Potrivit caietului de sarcini si contractului semnat dupa finalizarea licitatiei, SC Iasisting SRL trebuia sa livreze o autospeciala de tip Meinike MB Vario 816 DA din Germania. Dupa cum s-a mai precizat, intr-un final judecatorii au decis ca SC Iasisting SRL trebuie sa plateasca Primariei Focuri cu tot cu penalizari 5 miliarde lei vechi.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *