Blajut de la Iasisting si-a facut gardul in mijlocul drumului

• Dupa ce si-a ridicat vila fara autorizatie, in spatele UM 1824 de la Miroslava, patronul SC Iasisting SRL si-a facut si gard in mijlocul drumului • Primaria Miroslava l-a somat pe Viorel Blajut sa-si mute gardul, dar acesta nu da nici un semn ca ar vrea sa se conformeze • Tupeul lui Blajut se poate datora faptului ca are sprijin politic, oferit de unii membri ai PD-L Iasi P

 

entru ca astazi, in Romania, multe dintre institutiile statului sunt nule si functionarii nu-si fac datoria, „smecherii” care au spate in politica fac ce vor, nu-i deranjeaza nimeni. Au incalcat legea o data? Nu au patit nimic, vad ca le merge, o incalca si a doua oara. Asa a facut si Viorel Blajut, patronul SC Iasisting SRL, cel care are sprijin politic datorita prietenului sau si, totodata, partener de afaceri Iulian Serban, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate. Si-a construit vila la Miroslava, anul acesta, fara autorizatie, in spatele UM 1824 de la Miroslava. Nu a patit nimic. In mod normal, in aceste situatii, cel care a incalcat legea este amendat si se ajunge pana la demolarea constructiei ridicate ilegal. In cazul acesta, nu s-a intamplat nimic si, de aceea, Blajut a prins tupeu. A imprejmuit terenul de la Miroslava, unde si-a ridicat vila, si a pus gardul in mijlocul drumului, pe domeniul public. „Gardul trebuia facut numai pana la coronamentul copacilor. Ei l-au facut in drum. Eu acolo trebuie sa am o latime a drumului de 11 metri. Am trimis somatie, sa-si mute gardul”, a spus Dan Nita, primarul comunei Miroslava. In anul 2008, Blajut a cumparat drepturile succesorale pentru o suprafata de 18 hectare de padure, de la urmasii boierului Dobreanu. Dupa aceea, a inceput demersurile in vederea retrocedarii padurii respective. Insa, desi titlul de proprietate a fost eliberat recent, Blajut a pus stapanire pe mosia respectiva inca din 2008, imprejmuind cu gard de sarma o suprafata compacta de 18 hectare de padure. Tot atunci a inceput sa-si ridice, fara autorizatie, si vila, dupa ce a culcat la pamant copacii de pe suprafata necesara amenajarii casei.

 

GALERIE FOTO

 

Vila se afla la mai putin de 200 metri de Unitatea Militara de Radiolocatie 01824. Potrivit unor surse militare, aceasta a fost integrata in planul strategic de aparare antiaeriana al NATO. Fiind dotata cu radare speciale, unitatea are rolul de scana in permanenta cerul, pentru detectarea obiectelor zburatoare care ar putea insemna o amenintare impotriva tarilor membre NATO. Potrivit HG 62/1996, nu se poate construi nimic la o distanta mai mica de 2.400 metri de astfel de unitati militare, fara acordul Statului Major General. Singura institutie care a luat masuri impotriva acestor ilegalitati a fost Primaria Miroslava. Functionarii din institutiile conduse de membri sau simpatizanti PD-L, cum ar fi Inspectoratul de Stat in Constructii, au stat cu mainile in san. In cadrul ultimei discutii telefonice, purtata de jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI cu Viorel Blajut, acesta a spus ca nu vrea sa mai fie deranjat in legatura cu probleme ce tin de SC Iasisting SRL. Mai mult, acesta a amenintat ca va depune plangere la Politie pentru hartuire.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *